Voetbalschoenen kind

Hoe kies je de beste voetbalschoenen voor jouw kind?

Als ouder wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt, zodat je kind comfortabel en met vertrouwen op het veld kan spelen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste voetbalschoenen voor jouw kleine? Onze voetbalexpert legt het je uit!

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van voetbalschoenen voor je kind kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Ga je voor veters of klittenband? 

Kindervoetbalschoenen zijn er in verschillende varianten. Om te beginnen kennen we twee verschillende sluitingen, namelijk klittenband en veters. Klittenbandschoenen zijn perfect voor het gemak. Met deze sluiting trekt jouw kind gemakkelijk zelf zijn of haar schoenen aan. Heeft jouw kind last van zwakkere enkels? Ga dan voor schoenen met veters! Voetbalschoenen met veters kan je gemakkelijk verstellen naar de juiste maat, zodat ze perfect passen.

Ga voor de juiste zool

Naast de sluiting zijn er voor kinderen, net als voor volwassenen, verschillende type zolen voor voetbalschoenen. Het kiezen van de juiste zool, is afhankelijk van het type veld waar jouw kind op voetbalt.

Voetbalschoenen voor kunstgras 

Voetbalt jouw kind meestal op kunstgras? Dan zijn schoenen met een Artificial Grass (AG) zool de ideale schoenen. Deze zool heeft kortere noppen dan normale schoenen, waarmee ze optimale grip en stevigheid hebben op het kunstgras.

Voetbalschoen zolen kind artificial grass

Voetbalschoenen voor natuurgras

Voetbalt jouw kind meestal op natuurgras? Dan zijn voetbalschoenen met een Firm Ground (FG) zool ideaal. Kindervoetbalschoenen met een Firm Ground zool hebben lagere noppen, waardoor jouw kleine goed kan rennen op het gras, ongeacht de weersomstandigheden.

Voetbalschoen zolen kind firm ground

Multifunctionele voetbalschoenen voor kinderen

Wanneer het type voetbalveld regelmatig verschilt tijdens uitwedstrijden, dan zijn de multifunctionele FG/AG-voetbalschoenen voor kinderen perfect! De FG/AG-voetbalschoenen hebben de perfecte zool voor zowel kunstgras als natuurgras.

Ga voor het juiste materiaal

Niet alleen het materiaal van de zool is belangrijk bij het kiezen van de juiste voetbalschoenen voor jouw zoon of dochter, ook het materiaal van de rest van de schoen is belangrijk. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen.

Leren voetbalschoenen voor kinderen

Leren schoenen zijn erg comfortabel en passen zich aan naar de vorm van de voet van jouw kleine. Echter is leer een duurder materiaal, dat ook veel onderhoud nodig heeft.

Kunststof voetbalschoenen voor kinderen 

Naast leren voetbalschoenen kennen we ook de synthetische voetbalschoenen. Het synthetische materiaal is heel licht wat ze prettig maakt om te dragen voor jouw kleine. Daarnaast is synthetisch materiaal geschikt voor verschillende weersomstandigheden en zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Een doekje er overheen na de wedstrijd of training en de voetbalschoenen zien er weer goed uit.

Voetbalschoenen met sok

Tot slot zijn er nog de voetbalschoenen met een geweven bovenkant, in sok-vorm. Dit model schoenen zit niet alleen heel lekker, maar geeft ook extra steun aan de voeten en enkels van jouw kleine voetballer.

Voetbalschoen sok

Ga voor de juiste maat en pasvorm

Last but not least: de maat en pasvorm van de voetbalschoen voor kinderen. Elke kindervoet is anders en heeft daarom een andere maat en pasvorm voetbalschoen nodig op het veld. Om te zorgen dat de voetbalschoenen perfect zitten, helpen onze voetbalexperts je graag! Kom langs in de winkel met jouw zoon of dochter, om verschillende kindervoetbalschoenen te proberen. Tijdens een bezoek aan één van onze DAKA winkels kan jouw kleine sterspeler de schoenen uitgebreid testen in de winkel.