Hoe kies je een voetbaltenue voor een kind?

Wil jij jouw kind klaarstomen voor zijn eerste voetbaltraining en/of wedstrijd? Dan wordt het tijd om een voetbaltenue te kiezen. Een tenue is meer dan alleen een T-shirt en een broek. Het is een belangrijk onderdeel van de teamspirit! Ben je op zoek naar de juiste keuze voor een voetbaltenue voor jouw kind? Ontdek het in dit blog!

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van een voetbaltenue voor een kind kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Ga voor de juiste pasvorm en comfort 

Kinderen hebben een andere lichaamsbouw dan volwassenen, waardoor het belangrijk is om op zoek te gaan naar een kindertenue. Kies voor lichte materialen die ademen. Dit helpt zweet af te voeren en houdt je kind koel tijdens het spelen.Zorg voor de juiste pasvorm: niet te strak of te los. In een te strak tenue kan je kind niet lekker bewegen. Met een te los tenue kan de stof in de weg zitten, wat het spel kan beïnvloeden. Voor kinderen is het extra belangrijk dat ze zich comfortabel en zelfverzekerd voelen op het veld. Probeer een tenue altijd eerst even uit om verzekerd te zijn van de beste pasvorm voor je kind.

Ga voor een trainingstenue 

Een trainingstenue moet vooral comfortabel zijn, maar ook functioneel. Voor de warming-up of voor koudere dagen is een trainingspak of thermokleding ideaal. Zo kunnen de spieren goed opwarmen tijdens en na de training om blessures te voorkomen. Met koude spieren is je kind vatbaarder voor blessures, zoals kramp en spierverrekkingen. Hier zitten kinderen natuurlijk niet op te wachten na de eerste voetbaltraining. Ga daarom voor een passend trainingstenue.

Ga voor een wedstrijdtenue 

Het wedstrijdtenue vormt de basis van de teamspirit en identiteit. De meerderheid van de voetbalteams hebben zowel een thuisshirt als een uitshirt. De naam zegt het al, het thuisshirt draagt het team als ze thuiswedstrijden spelen en het uitshirt als ze buiten hun eigen voetbalclub een wedstrijd spelen. Alle veldspelers van het team dragen hetzelfde tenue tijdens een wedstrijd. Dit zorgt voor herkenbaarheid van het team op het veld.

Ga voor een keeperstenue 

Heeft jouw kind ervoor gekozen om de laatste redding van het team te zijn? Dan ga je voor een keeperstenue. Dit tenue is totaal anders dan het tenue van de veldspelers. Dit heeft te maken met wat de keeper moet doen: duiken, springen, vallen en snel bewegen om het doel te beschermen. Een keeperstenue moet dus extra bescherming bieden. Het heeft extra padding bij de ellebogen, heupen en knieën nodig. Dit mag absoluut niet ten koste gaan van de bewegingsvrijheid. Zorg daarom dat je de juiste maat kiest voor kinderen, zodat jouw sterspeler alle ballen kan tegenhouden. De keepers en de veldspelers moet je op het veld kunnen onderscheiden. Dit is de reden waarom een keeperstenue verschilt van kleur. De juiste keeperstenue voor een kind is dus essentieel.

Voor welk voetbaltenue ga jij? 

Het kiezen van het juiste voetbaltenue voor je kind is meer dan alleen het uiterlijk. Het juiste tenue zorgt ervoor dat je kind comfortabel op het veld staat met veel zelfvertrouwen. Of het nu gaat om een veldspelertenue of een keeperstenue, zorg ervoor dat de materialen lichtgewicht zijn, de pasvorm goed is en dat het tenue voldoet aan de voorschriften van de club of competitie. Met een goed voetbaltenue kan je kind zich volledig concentreren op het spel en optimaal presteren.

Bezoek één van onze Daka winkels en ontdek samen welk voetbaltenue voor je kind het beste is!