voetbaltenue

Hoe kies je het juiste voetbaltenue? 

Een voetbaltenue is meer dan alleen kleding om in te sporten; het is een essentieel onderdeel van je uitrusting als je voetbalt. Of je nu speelt op hoog niveau of gewoon voor de lol speelt met vrienden. Met het juiste voetbaltenue kun je jouw prestaties op het veld aanzienlijk verbeteren. Dit zijn de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden tijdens het selecteren van een voetbaltenue.

Ga voor een comfortabel trainingstenue 

Een comfortabel en functioneel trainingstenue is onmisbaar voor je training en de warming-up. Je hebt twee verschillende opties: een T-shirt en short of een trainingspak. Een T-shirt met een short is eigenlijk de basis van elk trainingstenue. Je hebt genoeg bewegingsvrijheid en flexibiliteit op het veld. Ga voor materiaal dat ademt zoals polyester om zweet af te voeren en je lichaam koel te houden tijdens de training. Een stof die je het best kan vermijden is katoen. Dit blijft nat, waardoor het niet comfortabel is om in te trainen. Een andere optie als trainingstenue is een trainingspak. Vooral voor de koudere dagen is dit ideaal. Een trainingspak houdt je spieren warm tijdens en na het trainen en zo voorkom je blessures. Met koude spieren ben je vatbaarder voor blessures zoals spierverrekkingen, scheuren en krampen. Dat is wel het laatste waarop je zit te wachten. Ga daarom voor een goed trainingstenue!

trainingstenue

Ga voor een identiek wedstrijdtenue 

Wedstrijdtenues staan symbool voor saamhorigheid en identiteit. Er zijn verschillende soorten wedstrijdtenues:

  • Thuis en uitshirts: de meeste teams hebben een thuisshirt en een uitshirt in verschillende kleuren. Zoals de naam al zegt, het thuisshirt wordt gedragen tijdens thuiswedstrijden en het uitshirt tijdens uitwedstrijden.
  • Derde tenue: sommige teams hebben ook een derde tenue. Dit wordt gebruikt wanneer de thuis- en uitshirts te veel op elkaar lijken.
  • Keeperstenue: keepers dragen een speciaal tenue in een andere kleur dan de spelers. Dit wordt gedaan omdat ze op deze manier duidelijk zichtbaar zijn op het veld.

Ga voor de juiste thermokleding 

Of het nu warm of koud is, thermokleding wordt door velen nog onderschat. De juiste thermokleding bevordert je comfort en prestaties, ongeacht de weersomstandigheden. Er is een aantal redenen waarom thermokleding een waardevolle toevoeging is aan je voetbaltenue.

  1. Temperatuurregulatie: Thermokleding helpt je lichaamstemperatuur op een comfortabel niveau te houden, zowel op warme als koude dagen.
  2. Afvoeren transpiratievocht: Thermokleding voert zweet af en houdt je droog, waardoor je je fris en comfortabel voelt tijdens het spelen.
  3. Spierondersteuning: Sommige thermokleding biedt compressie, die spiervermoeidheid kan verminderen en de prestaties kan verbeteren.

Tijdens de koude dagen kies je voor thermokleding van dik materiaal. Het doel van de kleding is dan om je lichaam warm te houden. Draag een shirt met lange mouwen voor onder je trainings- of wedstrijdshirt voor extra warmte. Voor de warme dagen is dunner en ademend materiaal het geschiktst. De focus ligt hier op het afvoeren van het transpiratievocht.

Voor welk voetbaltenue ga jij? 

Een goed gekozen voetbaltenue kan een aanzienlijke impact hebben op je prestaties en comfort op het veld, ongeacht het niveau waar je op speelt. Of je nu op zoek bent naar een trainingstenue, een wedstrijdtenue of thermokleding voor verschillende weersomstandigheden. Wij bieden voetbaltenues aan voor heren, dames én kinderen.

Wil je graag advies voor het selecteren van een voetbaltenue, afgestemd op jouw behoeften en voorkeuren? Laat je dan adviseren door één van onze voetbalexperts in onze winkels. Ze staan klaar om je deskundig advies te geven en je te helpen bij het vinden van het perfecte tenue.