Hoe kies je de juiste scheenbeschermers voor voetbal?

Je voetbalspullen zijn niet compleet zonder de juiste scheenbeschermers. Voetbalscheenbeschermers zijn er in verschillende soorten en maten. Deze bescherming voor je scheenbeen is onmisbaar op het voetbalveld. En ze zijn zelfs verplicht tijdens de wedstrijd, dus voor welke scheenbeschermers ga jij?

Mijn advies als voetbalexpert bij DAKA

Een scheenbeschermer draag je tussen je scheenbeen en je sok. Het kiezen van juiste scheenbeschermer lijkt misschien eenvoudig, maar iedere voetballer is anders en heeft dus andere scheenbeschermers nodig. Scheenbeschermers voorkomen blessures dus het is belangrijk dat je de juiste scheenbeschermer uitkiest.

Wist je dat in al onze winkels voetbalexperts klaarstaan om jou te helpen met het kiezen van de beste scheenbeschermers?

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van de juiste scheenbeschermers voor voetbal kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van voetbalscheenbeschermers?

Ga voor het beste voetstuk

De traditionele scheenbeschermer heeft een geïntegreerd voetstuk. Deze scheenbeschermer beschermt ongeveer driekwart van je scheenbeen. Je maakt deze beschermer vast met klittenband. Er bestaan ook scheenbeschermers zonder voetstuk. De kans dat deze scheenbeschermers gaan schuiven is iets groter dan bij een scheenbeschermer met voetstuk. Veel voetballers vinden deze scheenbeschermer prettig, omdat er niets onder je voet langs gaat.

Kom uitproberen wat jij prettig vindt!

Ga voor de juiste pasvorm

Je hebt ook scheenbeschermers zonder voetstuk. Deze kun je gemakkelijk in je voetbalsok schuiven. Daarnaast zijn ze heel comfortabel. Veel profs dragen deze scheenbeschermers ook. Je kunt ook kiezen voor een scheenbeschermer met een sleeve. Dit is een lichtgewicht scheenbeschermer die je bijna niet voelt. Ze zijn daarnaast ideaal voor een sokvormige voetbalschoen

typen scheenbeschermers voetbal

Ga voor de perfecte lengte

Wanneer je denkt aan mini scheenbeschermers, dan denk je aan Memphis Depay. Zijn bescherming valt nauwelijks op. Een traditionele scheenbeschermer daarentegen beschermt ongeveer driekwart van je scheenbeen. Hiermee is het grootste deel van je scheenbeen beschermt. Er bestaan ook kortere scheenbeschermers, zoals die van Depay of Grealish. Je lichaamslengte speelt een rol bij het bepalen van de juiste scheenbeschermer. Het is daarom handig om eerst te bepalen wat voor soort scheenbeschermer je wil en daarna adviseren wij je over de maat die je nodig hebt. Ga voor de juiste lengte voor jouw scheenbeen.

Ga voor het beste merk voetbalscheenbeschermers

Je kunt kiezen uit heel veel merken scheenbeschermers zoals Nike, Puma en Adidas. Uiteraard helpen we je graag kiezen, dus wil jij een paar scheenbeschermers van een bepaald merk passen? Ga ervoor zeggen we dan!

Hé voetballer, voor welke scheenbeschermers ga jij?

Of je net begint met voetballen of al jaren op het veld te vinden bent, het kiezen van de juiste scheenbeschermers is helemaal aan jou. Wil je wel of geen voetstuk? Wil je een klittenbandsluiting? Moet de scheenbeschermer perfect passen bij je schoenen?

Onze voetbalexperts staan klaar om jou te helpen bij het kiezen van de juiste voetbalscheenbeschermers. Ga ervoor!