voetbal keepershandschoenen

Hoe kies je de juiste keepershandschoenen voor voetbal?

Het team valt of staat met jou! De keeper, doelverdediger of held van de wedstrijd. Daarom wil je natuurlijk met de allerbeste keepershandschoenen in het veld staan. De extra grip, bescherming en comfort zorgen ervoor dat jij vol zelfvertrouwen in het doel staat en het verschil kan maken voor jouw team. Maar hoe kies je nu de beste handschoenen?

Mijn advies als voetbalexpert bij DAKA: zo kies je de beste keepershandschoenen

Keepershandschoenen zijn speciale handschoenen die een keeper draagt tijdens de wedstrijd of training. Een onmisbaar onderdeel van een voetbaluitrusting voor de keeper. Jouw taak is alle ballen tegenhouden en je verdedigers aansturen. Een belangrijke taak dus. Ga voor veiligheid én comfort met één van de keepershandschoenen van Stanno, Nike of Adidas.

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van keepershandschoenen kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van keeperhandschoenen?

Niet elke keeper is hetzelfde en dus zijn er verschillende keepershandschoenen. Hoe kies je de juiste en waar moet je op letten?

Ga voor het juiste materiaal

Een traditionele keepershandschoen is gemaakt van latex met een schuimlaag voor de beste grip. Naast de traditionele handschoenen bestaan er ook hybride handschoenen. Deze bieden een combinatie van grip, flexibiliteit en bescherming. Beide soorten handschoenen zijn geschikt voor zowel gras als kunstgras. Er bestaan ook all weather handschoenen, want zeker met het wisselvallige weer in Nederland komt het nog wel eens voor dat het regent tijdens de wedstrijd of training. De all weather handschoenen zijn speciaal gemaakt om grip te hebben tijdens alle weersomstandigheden. Daarnaast hebben ze meestal een waterafstotende laag, zodat je zoveel mogelijk grip behoudt.

Ga voor de juiste bescherming

Wist je dat Arjen Robben ooit een keer een bal heeft geschopt met een snelheid van 190 km/u?! Stel je nu eens voor dat een keeper die bal moet tegenhouden met zijn handen. Je kunt je dus wel voorstellen dat handschoenen gemaakt moeten zijn om jouw handen te beschermen én de bal zo goed mogelijk op te vangen. Fingersave handschoenen bieden deze bescherming. Deze keepershandschoenen hebben verstevigde staven in de vingers om blessures te voorkomen. Ze zijn perfect voor keepers die extra bescherming en ondersteuning nodig hebben.

type voetbal keepershandschoenen

Ga voor de beste maat

Keepershandschoenen moeten natuurlijk perfect zitten, anders verlies je de bal in no-time. Aan de hand van de speciale keepershandschoenen maattabel, kies je de beste maat die bij jou past.

Allereerst moet je je handomvang opmeten met een meetlint. Dit doe je als volgt:

  1. Houd je hand omhoog en leg het meetlint om je knokkels, niet te strak, maar ook zeker niet te los.
  2. Lees het aantal centimeters af.
  3. Lees in onderstaande maattabel af, welke maat keepershandschoenen je nodig hebt.

 

 

4

4,5

5

5,5

6

6,5

7

7,5

8

8,5

9

9,5

10

10,5

11

omtrek in cm’s

14

14,5

15

15,5

16

17,5

18

19

22

23

24

26

27

27,5

28,5

Ga voor de beste cut

De constructie van de handschoen, ook wel de cut genoemd, heeft voornamelijk invloed op de pasvorm en de grip op de bal. De cuts die het meest worden gebruikt zijn: Flat-/Traditional cut, Rollled-/Gunn cut, Negative cut en Hybrid cut. Los van deze specifieke constructies zijn er ook veel variaties te vinden. Voor ieder wat wils!

Flat-/Traditional cut

De meest traditionele constructie is de Flat/Traditional cut. Het heeft een platte handpalm en achterzijde met naden aan de buitenzijde van de vingers.

Negative cut

De Negative cut heeft het tegenovergestelde. De naden bij de vingers zitten aan de binnenzijde. Dit zorgt voor een nauwere pasvorm rondom de vingers, waardoor je een natuurlijkere grip krijgt op de bal.

Rolled-/Gunn cut

De Rollfinger/Gunn cut is een ontwerp dat zorgt voor maximaal contact met de bal. Hierbij is het latex van de handpalm om de vingers gewikkeld, wat een groter gripoppervlak biedt voor een betere controle over de bal. Dit ontwerp is vaak de favoriet onder de voetbalkeepers.

Hybrid cut 

Wil je een mix van verschillende cuts? Ga dan voor de Hybrid cut. De cuts die vaak gecombineerd worden zijn de Negative en de Rolled cut om een nauwsluitende pasvorm aan de handschoen te geven.

Hé keeper, voor welke handschoenen ga jij?

Koop je voor het eerst keepershandschoenen en twijfel je welke keuze het best bij jou past? Kom dan zeker eerst langs in één van onze winkels. In elke DAKA winkel staat een voetbalexpert voor jou klaar. Samen kiezen we voor de beste keepershandschoenen!