Hoe kies je de beste thermokleding voor voetbal voor een kind?

Tijdens de koudere dagen wil je graag dat je voetballende kinderen lekker warm blijven met een extra laagje thermokleding. Maar wist je dat thermokleding in de zomer ook kan helpen om op de juiste temperatuur te blijven? Thermokleding wordt direct op de huid gedragen, onder de andere voetbalkleding van je kind. Hoe kies je de beste thermokleding voor voetbal voor kinderen? Bij DAKA helpen we je graag!

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van thermokleding voor voetbal voor een kind kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Waar moet je op letten tijdens het kopen van thermokleding voor kinderen?

Niet elk voetballend kind is hetzelfde. Rent jouw pupil over het veld als de nieuwe Bellingham of telt hij of zij liever de grassprietjes? Jongere teams mogen onbeperkt doorwisselen, dus zitten er ook altijd een paar teamgenootjes stil in de dug-out. De positie waar je kind graag speelt, speelt een rol bij het kiezen van de juiste thermokleding voor kinderen.

Ga voor het juiste materiaal

Thermokleding heeft twee hoofdfuncties: het afvoeren van zweet en het reguleren van de lichaamstemperatuur. Materialen die dit kunnen zijn synthetische stoffen zoals polyester, viscose en elastaan.

Ga voor de juiste dikte 

Als je kind in de winter thermokleding draagt, mag dit best wat dikker zijn. Staat jouw kind veel op doel, in de verdediging of heeft hij of zij het snel koud? Ook dan kan een dikker thermoshirt met lange mouwen en een thermobroek prettig zijn. Is jouw kind erg actief in het veld bijvoorbeeld als spits of middenvelder? Of heeft hij of zij het snel warm? Kies dan voor een dunner shirt met korte mouwen. Dit ademt beter en wordt minder snel warm.

Ga voor de juiste pasvorm

Kies in de koude maanden voor thermokleding die iets losser zit. Dit isoleert beter en houdt het lichaam warm. Veel thermoshirts voor kinderen hebben een hogere kraag die ervoor zorgt dat de warmte nog beter vastgehouden wordt. Wanneer het juist warm buiten is, raden we een goed aansluitend, maar dunner shirt aan dat helpt bij het afvoeren van zweet en zorgt voor een goede temperatuur regulatie.

Voor welke thermokleding gaat jouw kind?

Thermokleding kan het hele jaar door gedragen worden, of het nu warm of koud is. Thermokleding is gemaakt van synthetisch materiaal. Deze stof is perfect voor het afvoeren van vocht en het reguleren van de lichaamstemperatuur van je kind.

Maak de voetbaluitrusting van jouw kind compleet met thermokleding. Shop online of kom langs in één van de DAKA winkels waar onze voetbalexperts voor jullie klaarstaan.