Hoe kies je scheenbeschermers voor een kind? 

Als ouder wil je ervoor zorgen dat je kind veilig het veld op gaat. Een scheenbeschermer is verplicht om te dragen tijdens wedstrijden en sommige voetbalclubs eisen dit ook tijdens de training. Maar hoe kies je de juiste scheenbeschermer voor een kind? In deze blog delen we handige tips en advies om ervoor te zorgen dat de scheenbeschermers van je kind perfect passen en een maximale bescherming bieden tijdens het sporten.

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van scheenbeschermers voor een kind kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van scheenbeschermers voor kinderen?

Ga voor de beste bescherming

Wanneer je kind extra steun en bescherming nodig heeft bij de voet en de enkel, kies je voor een scheenbeschermer met een enkelbescherming. De enkelbescherming zit rondom de voet als verlenging van de scheenbeschermer. Zorg dat de enkelbescherming goed past bij de maat van de voet van je kind. Het voetstuk moet comfortabel en flexibel genoeg zijn, zonder dat het te strak of te los zit. Het moet voldoende bescherming bieden aan de bovenkant van de voet en de enkel. Kom samen naar een van onze DAKA winkels en trap samen een balletje in onze voetbalkooi. Test meteen een paar scheenbeschermers voor de perfecte pasvorm.

Ga voor de juiste pasvorm 

Een slechte pasvorm kan leiden tot ongemak, beperkte bewegingsvrijheid en onvoldoende bescherming. Dit kan het risico op blessures verhogen. Daarom is het belangrijk om de juiste pasvorm te kiezen bij het kopen van scheenbeschermers voor je kind. Een scheenbeschermer voor een kind heeft vaak een lager profiel en een meer gebogen vorm om beter aan te sluiten op een kortere beenlengte. Sommige scheenbeschermers hebben ook extra padding rond de enkel en de voet voor extra bescherming.

Ga voor het beste materiaal 

Kinderscheenbeschermers zijn vaak lichter van gewicht en gemaakt zachter materiaal dan bij volwassenen, denk aan foam of plastic. Door te kiezen voor materialen die schokken absorberen, ademend zijn en comfortabel aanvoelen tegen de huid, kun je ervoor zorgen dat je kind zonder twijfel een sliding kan maken op het veld.

Voor welke scheenbeschermer gaat jouw kind? 

Het kiezen van de perfecte kinderscheenbeschermer is dus niet zo makkelijk als het lijkt. Het materiaal, het comfort en de beenlengte van je kleine voetballer wegen allemaal mee. Kies zorgvuldig de juiste scheenbeschermers voor jouw kind uit in één van onze DAKA winkels. Onze voetbalexperts staan dagelijks voor jullie klaar om persoonlijk advies te geven.