hockeystick

Hoe kies je de juiste maat hockeystick?

De maat van een hockeystick is bepalend voor je prestaties op het veld. Om de juiste maat hockeystick te kiezen zijn er een aantal aspecten belangrijk, namelijk, jouw lengte, vaardigheden en persoonlijke voorkeur. Alleen dan kun jij het best presteren op het hockeyveld. Daarbij is de keuze voor een hockeystick voor volwassenen anders dan bij een hockeystick voor kinderen. Lees snel verder en ontdek hoe je de perfecte lengte van jouw toekomstige hockeystick kiest!

 

Mijn advies als hockeyexpert: zo kies je de beste hockeystick maat

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van een hockeystick kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Waar moet je op letten bij de maat van een hockeystick voor volwassenen?

Standaard lengte hockeystick

De standaard lengte van de hockeystick voor volwassenen is 36,5 inch. Elke volwassenen start met deze lengtemaat. Echter zijn de langere sticks tot 38,5. voor meer reach, geen uitzondering meer. Is jouw lichaamslengte boven het gemiddelde? Dan raden we wel een langere stick aan, zodat je meer controle hebt.

Ben je bekend met de heup-navelmethode? Dit is een techniek om de juiste lengte van een hockeystick te bepalen. De bovenkant van de stick moet tussen de heup en de navel van de hockeyspeler uitkomen. Deze methode is echter alleen geschikt voor hockeysticks voor kinderen. Voor volwassenen hebben hockeysticks allemaal een standaardlengte.

Je kunt hoge ambities hebben, maar dat betekent niet automatisch een langere stick daarbij past. Een te lange stick ervaren mensen soms namelijk ook als onhandig, doordat je een oncomfortabele houding gaat aannemen of je hebt een beperkte controle over de bal. Het kan ook blessures veroorzaken, als je niet weet hoe je ermee moet omgaan. Het kan namelijk leiden tot overbelasting van bepaalde spiergroepen, vooral in de armen, schouders en rug, wat kan leiden tot vermoeidheid en op de lange termijn zelfs blessures.

Vaardigheden

Los van alle regels en richtlijnen, hangt de maat ook af van jouw persoonlijke voorkeur en vaardigheden. Begin je net of ben je een ervaren speler? Voor beginners adviseren wij om te starten met een standaard maat hockeystick, voor de beste controle. Een ervaren speler heeft deze controle al aardig onder de knie en kan gaan voor een iets langere stick, voor meer kracht en bereik. Het is belangrijk om te testen welke lengte het best bij jou past. Ga naar één van onze DAKA-winkels en probeer de verschillende lengte hockeysticks in onze slagkooi.

hockey daka

Waar moet je op letten bij de maat hockeystick voor kinderen?

Voor kinderen tot 12/14 jaar is het belangrijk om niet voor een te lange hockeystick te gaan. Als de stick boven de navel uitkomt, is hij vaak te lang. Jonge spelers kunnen vanaf die leeftijd soms ook al een volwassen hockeystick handelen. Ga bij twijfel eerder voor een kortere stick dan lange stick. Kindersticks zijn namelijk goedkoper en het is daardoor minder erg als je halverwege het seizoen een grotere stick moet kopen.

hockeystick kind

Voor welke maat hockeystick ga jij?

De juiste maat hockeystick kiezen is dus niet zo moeilijk als het lijkt. Vind de perfecte hockeystick door te experimenteren met verschillende lengtes en kies een stick die past bij jouw niveau. Met de beste match ben jij klaar om het veld op te gaan. Wil je persoonlijk advies van een DAKA hockey-expert? Kom dan naar één van onze winkels  en krijgt advies welke maat hockeystick het best bij jou past!