kromming hockeysticks

Hoe kies je de juiste kromming voor een hockeystick?

Als je goed kijkt naar een hockeystick, dan zie je dat deze niet 100% recht is. En dat is ook de bedoeling. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende krommingen voor een hockeystick. Welke kromming het beste bij jou past, vertellen we je graag!

Mijn advies als hockeyexpert: zo kies je de beste kromming voor een hockeystick

In alle winkels van DAKA vind je hockeyexperts. Zij weten als geen ander welke hockeystick het beste past bij jouw speelstijl, positie in het veld en hockeyervaring. Er zijn verschillende krommingen waar je uit kunt kiezen.

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van een hockeystick kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Waar moet je op letten bij kromming van een hockeystick

Ga je voor midbow?

De MidBow kromming is de kleinste kromming die we kennen. Door de lichte kromming, kun je harder pushen en veel krachtiger flatsen. Ook een backhandslag of -flats gaat gemakkelijker. Dat komt doordat de krul minder over de grond schaaft.

Ga je voor probow?

Een hockeystick met een ProBow kromming maakt het makkelijker om lange ballen te spelen met een flats of push. Daarnaast is het ook makkelijker om aanvallende acties te maken. Deze kromming is supergeschikt voor allround hockeyers die een goede basis hebben en een goede passtechniek.

Ga je voor lowbow?

Ben je een ervaren hockeyer? Dan is een stick met LowBow kromming misschien iets voor jou. Met deze kromming haal jij alles uit je spel. Als je goed naar de stick kijkt, is het net of er een hoek in zit. Deze hoek houdt de bal perfect op zijn plek bij het uitvoeren van een sleeppush. Hierdoor kun je een langere zwaai maken. Het voordeel hiervan? Je kunt enorm veel kracht achter de bal zetten en je kan de bal beter plaatsen.

Ga je voor extreme lowbow?

Vond je dat al extreem? Maak dan kennis met de Extreme LowBow kromming. Dit is het moderne broertje van de LowBow. Met deze kromming kun je rekenen om dezelfde eigenschappen, maar dan nóg extremer. Deze kromming is ook perfect voor 3D-hockey.

Uitgeholde sticks

Deze variant is een toevoeging aan de Extreme Low Bow of Low Bow kromming. De uitgeholde stick is gemaakt voor de sleeppush en maakt deze krachtiger dan ooit tevoren. De bal gaat dieper de stick in en de kromming is nog groter, wat zorgt voor een langere zwaai. De filosofie achter dit ontwerp is dat elke strafcorner een goal hoort te zijn. Door de holling is balcontrole tijdens een aanname wel lastiger en stuit de bal snel de verkeerde kant op, waardoor de kromming past bij slechts een selectief groepje hockeyspelers.

Voor welke kromming ga jij?

Begin je net met hockey? Dan is een stick met MidBow kromming perfect voor jou. Speel jij hockey op het hoogste niveau en sta je bekend om je 3D-hockeyskills, dan kan een stick met Extreme LowBow kromming te beste keuze zijn voor jou. Kom langs in één van de DAKA winkels en onze hockeyspecialisten gaan samen met jou op zoek naar de stick met de perfecte kromming. We voorzien je van alle informatie die je nodig hebt over de kromming, de maat en het materiaal van je stick. Ga er helemaal voor want je mag de stick direct uitproberen in onze slagkooi!