hockeyspullen

Welke hockeyspullen heb je nodig?

Naast een hockeystick en hockeyschoenen heb je ook nog andere hockeyspullen nodig om het veld op te kunnen gaan. Denk aan hockeyschoenen, een hockeytenue, een bitje, maar ook een sticktas is niet overbodig. We zetten alle benodigdheden voor de perfecte hockeyuitrusting voor je op een rijtje, zodat jij niets kan vergeten voor jouw (eerste) hockeytraining.

Mijn advies als hockeyexpert: zo maak je de beste keuze voor hockeyspullen

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van je hockeyspullen kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van hockeyspullen?

Ga voor de beste hockeykleding

Goede hockeykleding is onmisbaar. Het bestaat meestal uit een shirt, een comfortabele short of rok en sokken die tot de knie komen. Het is belangrijk dat het hockeytenue goed past en voldoende bewegingsvrijheid biedt. Kies voor kleding van vochtregulerend materiaal, zodat je koel blijft tijdens intensieve trainingen en wedstrijden.

Hockeytenue

Wanneer je op zoek bent naar de beste kleding voor hockey zijn comfort en functionaliteit belangrijke aspecten voor een goede spelervaring. Een hockeytenue bestaat uit een shirt, short of rok en sokken. Het type, kleur en model shirt is afhankelijk van het team waarvoor je speelt. Hockeyshirts hebben meestal een ronde of v-hals en kunnen voorzien zijn van het logo van je team, sponsor of hockeyclub. Zorg voor een shirt dat gemaakt is van een ademend materiaal, zweet afvoert en je koel houdt tijdens het spelen. Kies voor een broekje of rokje dat je niet belemmert tijdens het bewegen. Daarnaast is het belangrijk dat het hockeybroekje of -rokje gemaakt is van een ademende stof, om oververhitting te voorkomen. Voor de koudere dagen is thermokleding een goede keuze. Ga voor een thermoshirt, zodat je tijdens de trainingen en wedstrijden warm blijft.

Hockeysokken

Hockeysokken zijn niet te missen als onderdeel van je hockeyuitrusting. Ze bieden niet alleen comfort tijdens het spelen, maar kunnen ook helpen bij het voorkomen van blaren en blessures. Je hebt keus uit verschillende typen hockeysokken, zoals standaard kousen, gripsokken en compressiesokken. Elk type kous heeft zijn eigen voordelen. Kies een paar hockeysokken dat goed past, comfortabel aanvoelt en de juiste ondersteuning biedt, voor een optimale prestatie op het hockeyveld.

Ga voor een bitje

Een hockeybitje kun je niet onderschatten. Het beschermt namelijk je gebit, waaronder je tanden en je kaak, tijdens het hockeyen. Een onmisbaar en verplicht onderdeel van je uitrusting dus! Bij het kiezen van een bitje zijn er drie categorieën beschikbaar: goed (€5-10), beter (€10-25) en best (>€25), met verschillen in pasvorm, comfort en bescherming. De beste bitjes bieden een meerlaagse bescherming en bevatten vaak vormende gel voor extra comfort. Deze bitjes zijn niet alleen geschikt voor hockey, maar ook voor vechtsporten of rugby.

Ga voor scheenbeschermers

Scheenbeschermers zijn een belangrijk onderdeel van hockeyuitrusting om je schenen en enkels te beschermen. Sterker nog: scheenbeschermers zijn verplicht op het veld en in de zaal.  Er zijn twee typen scheenbeschermers, beschermers met vaste enkelbescherming (vooral geschikt voor kinderen) en instekers zonder enkelbescherming (voor volwassenen). Instekers zijn populair vanwege hun anatomische vorm en stevig plastic, wat zorgt voor verbeterde bescherming. Om de juiste maat te bepalen, moet de scheenbeschermer je hele scheen bedekken, zonder je knie te raken wanneer je buigt en strekt. Verschillen tussen modellen liggen voornamelijk in stevigheid en draagcomfort, waarbij zachtere voeringen zweet en vocht beter afvoeren en ademen. Bij irritatie zijn er speciale ondersokjes beschikbaar. Daarnaast vormen compressiekousen een uitstekende toevoeging.

Ga voor een sticktas

Er zijn twee veelvoorkomende soorten sticktassen. De eerste is een standaard rugzak waarin één hockeystick past, welke ideaal is wanneer je fietst naar trainingen, of wanneer je weinig extra spullen mee hoeft te nemen. Deze tas biedt ruimte voor bijvoorbeeld een drinkfles, handschoenen en snacks. Als je meer opbergruimte nodig hebt, kun je een grote sticktas aanschaffen met meerdere vakken voor schoenen, kleding, douchespullen, enzovoort. In deze tas passen meerdere sticks en ze zijn verkrijgbaar in diverse formaten, kleuren en materialen. Als je voor elke wedstrijd of training, nieuwe kleding, droge schoenen en extra items meeneemt, is een grote sticktas de juiste keuze voor jou.

Ga voor een hockeyhandschoen

Een hockeyhandschoen beschermt je handen tegen impact van de bal en de stick tijdens het spel. Het voorkomt blessures zoals vingerbreuken, kneuzingen en schaafwonden. Bij beschermende hockeyhandschoenen heb je de keuze tussen een volledige handschoen en een 'halve' handschoen. De volledige handschoen bedekt je hele hand en vingers. Dit is vooral handig voor zaalhockey of voor verdedigers, cornerstoppers, of spelers die extra bescherming nodig hebben. De 'halve' handschoentjes zijn lichter van gewicht, bieden minder bescherming aan de vingertoppen en hebben vaak een open handpalm voor een betere grip op de stick. Ze zijn lichter, omdat ze kunststof bescherming hebben in plaats van dik foam. Het vinden van de juiste maat en pasvorm ontdek je door beide typen hockeyhandschoenen te passen in de winkel.

Waar ga jij voor?

Bij het kiezen van een hockeyuitrusting komt meer kijken dan alleen een goede hockeystick. Ga voor de perfecte hockeyspullen, zodat jij helemaal ready bent voor jouw (eerste) hockeytraining en/of -wedstrijd. Wil je persoonlijk advies van één van onze hockeyexperts? Kom dan naar een DAKA winkel bij jou in de buurt.