hockeyspullen verzorging

Hoe zorg je ervoor dat jouw hockeyspullen lang meegaan?

Hockey is een snelle sport. Het is dan ook niet gek dat jouw hockeyspullen gaan slijten en ze op een bepaald moment vervangen moeten worden. Hoe zorg je ervoor dat je nog langer kunt genieten van jouw hockeyspullen? Ga voor het juiste onderhoud!

Ga voor schone schoenen

Of je nu elke dag op het hockeyveld staat of één keer in de week traint, je hockeyschoenen zullen nu eenmaal vies worden en gaan slijten. Hoe zorg je er nu voor dat jouw schoenen zo lang mogelijk mee gaan en misschien nog belangrijker: niet gaan stinken? Trek je je schoenen direct uit na de wedstrijd en gooi je ze in je hockeytas? Vergeet ze er dan niet uit te halen. In je tas kunnen ze namelijk niet drogen en luchten. Er is dus een kans dat je bij de volgende training stinkende, natte schoenen aan moet trekken. En dat is natuurlijk niet wat we willen. Haal je hockeyschoenen altijd uit je tas en zet ze op een droge plek. Heeft het geregend en zijn je schoenen doorweekt? Zet ze dan nooit op de verwarming! Dit doet je schoenen geen goed. Hoe droog je ze dan snel? Doe er liever een paar oude kranten in die het vocht op kunnen nemen. Hoewel die truc altijd werkt, bestaat er ook de Shoefresh. Dit apparaat droogt het zweet en vocht in jouw hockeyschoenen met speciale ventilatoren.

shoefresh

Ga voor die extra grip

Je kunt natuurlijk niet hockeyen zonder stick. Door het intensieve gebruik van de hockeystick, met name bij de grip, kan er bacterievorming plaatsvinden. Wist je dat je je grip eigenlijk om de drie maanden moet vervangen? Het vervangen van je grip kan op verschillende manieren. Zo kan je namelijk de hele grip eraf halen en een nieuwe er omheen doen, maar je kan ook een extra grip om je bestaande grip plaatsen. Hierdoor wordt de grip dikker en heb je meer houvast. Ook in het soort grip zit verschil. Je hebt de standaard grip, gemaakt van zacht rubberachtig materiaal. Het zachte materiaal zorgt ervoor dat de stick fijn in je handen ligt. Daarnaast is het ook een extra schokdemper voor het slaan en stoppen van harde ballen. Als je grip nat wordt, kan dit materiaal ervoor zorgen dat je handen een beetje gaan glijden. Houd je stick dus goed vast!

Er bestaan ook varianten die gemaakt zijn van kurk. Dit werkt ook als schokdemper en het houdt fijn vast. Maar het grootste voordeel van deze krukgrip is dat het materiaal water absorbeert. Ondanks regen of zweethanden, jij gaat altijd voor de stevige grip.

cork grip

Ga voor tape

Sticktape gebruik je onder andere om je grip mee vast te zetten. Je kan er echter ook je stick mee tapen. Hiermee bescherm je je stickblad. Dit is het gedeelte van de stick dat in aanraking komt met de bal (of andere sticks). Het is dus niet gek dat dit snel slijt of zelfs een beetje kapot gaat. Ga slijtage tegen door je stick in te tapen. Naast extra bescherming voor je stick, zorgt het sticktape ook voor extra demping bij het stoppen van ballen. Zo heb je weer meer controle over de bal.

Ga voor schone scheenbeschermers

Net als natte schoenen, zijn natte scheenbeschermers ook geen pretje. Scheenbeschermers kunnen niet alleen nat worden van het zweet, maar ook van de regen. Haal je scheenbeschermers altijd uit je hockeytas na het trainen of na de wedstrijd. Leg ze vervolgens op een plek waar ze kunnen luchten en drogen. Zo heb je de volgende keer geen natte scheenbeschermers als je ze aan doet. Draag je innersocks onder je scheenbeschermers? Vergeet deze dan natuurlijk ook niet. Het voordeel van innersocks is gelukkig dat ze in de wasmachine kunnen.

Ga voor het beste onderhoud van jouw hockeyspullen

Je kan je voorstellen wat voor nare geurtjes natte sportspullen kunnen veroorzaken. Zorg dus altijd dat je ze op de juiste manier droogt. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar je spullen gaan hierdoor ook langer mee.