hockey scheenbeschermers

Welke scheenbeschermers heb je nodig voor hockey?

Hockey is een energieke sport die zowel uithoudingsvermogen als behendigheid vereist. Hoewel de sport opwindend en uitdagend is, brengt het ook het risico op blessures met zich mee. Daarom is het essentieel voor hockeyspelers om de juiste beschermingsmiddelen te gebruiken, waaronder een van de belangrijkste: de scheenbeschermers.

Mijn advies als hockeyexpert: zo maak je de beste keuze voor scheenbeschermers voor hockey

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van scheenbeschermers voor hockey kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Ga voor de beste bescherming

Bij hockey worden ballen met hoge snelheden geslagen. Een ongelukkige klap of een bal tegen het scheenbeen kan leiden tot blessures. Scheenbeschermers zijn essentieel, ze absorberen namelijk de impact van een bal of stick. Dit voorkomt blessures en biedt dus bescherming. Er bestaan verschillende soorten scheenbeschermers. Zo ook voor andere sporten. Let er op dat voetbal en hockey scheenbeschermers niet hetzelfde zijn. Je hebt dus echt speciale scheenbeschermers voor hockey nodig. Daarnaast is niet elk scheenbeen hetzelfde, dus zorg dat je de juiste bescherming kiest. Scheenbeschermers zijn verplicht bij hockey. We helpen je graag bij het kiezen van de beste bescherming voor jou.

Ga voor de juiste pasvorm

Het belangrijkste gedeelte van de scheenbeschermer zit logischerwijs rondom je scheenbeen. Dit moet nauw aansluiten, zodat het optimale bescherming biedt. Maar er bestaan verschillende soorten scheenbeschermers. Wanneer je bijvoorbeeld extra bescherming wilt bij je enkel, kies je voor een scheenbeschermer met een enkelstuk. Dit is een verlenging van de scheenbeschermer, die extra bescherming biedt aan de enkel. Door middel van een elastiek dat onder je voet doorgaat, blijft dit op zijn plaats. De meest populaire scheenbeschermers bij hockey, zijn de zogenaamde inzet scheenbeschermers. Deze plaats je op je scheenbeen en daar overheen doe je je hockeysokken. De hockeysok houdt de beschermer op zijn plaats. Heb je vaak geïrriteerd scheenbenen? Kijk dan eens of Tubes iets zijn voor jou! Deze trek je aan onder je scheenbeschermer. De volgorde is dan: Tubes, scheenbeschermers en als laatste hockeysokken.

Ga voor de beste lengte

Te grote of te kleine scheenbeschermers doen meer kwaad dan goed, let dus goed op de pasvorm bij het kopen van (nieuwe) scheenbeschermers. Houdt twee vingers onder je knie, tot hier mogen de scheenbeschermers komen. Wanneer ze te laag zitten, heb je minder bescherming. En wanneer ze te hoog zitten, belemmert dit de bewegingsvrijheid en het zorgt op den duur voor irritaties. Ben je op zoek naar scheenbeschermers voor hockey? Shop online of kom naar één van de DAKA winkels. Een groot voordeel als je naar de winkel komt is dat je de scheenbeschermers direct kunt passen. Onze hockeyexperts adviseren je graag!

Hé hockeyer, voor welke scheenbeschermer ga jij?

Hoewel het kiezen van een hockeystick of een paar hockeyschoenen heel belangrijk is, zorg dat je net zo veel aandacht besteedt aan het kiezen van de juiste scheenbeschermers. Hier voorkom je ongemakken en blessures mee. De hockeyexperts in onze DAKA winkels staan klaar om jou van a tot z te helpen bij het kiezen van de juiste scheenbeschermers. Dus: voor welke scheenbeschermers ga jij?