hockey handschoen

Hoe kies je jouw ideale hockey handschoen?

Tijdens jouw hockeytraining of -wedstrijd zijn hockey handschoenen  essentieel om blessures als vingerbreuken en kneuzingen te voorkomen. Deze worden vaak veroorzaakt door contact met de bal, stick of de grond. Daarnaast geven hockey handschoenen extra grip en controle over je stick, waardoor je prestaties op het veld verbeterd worden.Je kunt kiezen voor verschillende typen hockey handschoenen, waaronder de volledige handschoen en de vingerloze handschoen. Elk van de handschoenen hebben hun eigen voordelen. Maar voor welke hockey handschoen moet jij gaan? Wij leggen je hier alles over uit!

Mijn advies als hockeyexpert: zo maak je de beste keuze voor de hockey handschoen

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van een hockeyhandschoen kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Ga voor de vingerloze hockey handschoen

De vingerloze handschoen biedt bescherming aan de knokkels en de bovenkant van de hand. Anders dan bij een volledige handschoen zijn de vingertoppen vrij, waardoor je meer controle hebt over je hockeystick. Je kunt de vingerloze hockey handschoen kiezen met een dichte of met een open handpalm. De vingerloze hockey handschoen is geschikt voor:

 • Spelers die veel balgevoel en controle nodig hebben, zoals aanvallers en middenvelders.
 • Warme weersomstandigheden waar volledige handschoenen te warm kunnen zijn.
hockey vingerloze handschoen

Ga voor de volledige hockey handschoen

Naast de vingerloze hockey handschoenen zijn er ook volledige hockey handschoenen beschikbaar. Deze handschoen bedekt (zoals de naam al zegt) de gehele hand, inclusief de vingertoppen. Deze handschoenen bieden extra bescherming rond de vingers en de handpalm. Een groot deel van de collectie volledige handschoenen is geschikt voor zaalhockey. De volledige hockey handschoen is geschikt voor:

 • Spelers die maximale bescherming nodig hebben, zoals verdedigers.
 • Koudere weersomstandigheden waar extra warmte gewenst is.

Ga voor een zaalhockey handschoen

Bij zaalhockey is het gebruik van een zaalhockey handschoen zeer sterk aan te raden. De handschoen is namelijk extra belangrijk voor bescherming van de hand, doordat de bal bij zaalhockey enkel laag over de grond mag worden gespeeld. Hierdoor is je hand vaak dicht bij de grond en heb je een grotere kans dat er een bal of stick tegen je hand komt. De zaalhockey handschoen is speciaal ontworpen voor zaalhockey en is gemaakt van lichtgewicht en ademend materiaal. De bescherming is daarnaast aangepast aan de snellere en meer technische zaal speelstijl. De zaalhockey handschoen is geschikt voor:

 • Spelers die vooral zaalhockey spelen en behoefte hebben aan lichte, flexibele bescherming.
zaalhockey handschoen

Ga voor een kinder hockey handschoen

Ben je op zoek naar de juiste hockey handschoen voor je kind? Dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Kinderhandschoenen moeten voldoende bescherming bieden voor de knokkels en vingers, om blessures te voorkomen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de handschoen comfortabel en flexibel is, zodat de kinderen hun stick goed kunnen vasthouden en gemakkelijk kunnen bewegen. Let ook op de pasvorm: handschoenen die te groot of te klein zijn, kunnen het spel belemmeren en de bescherming verminderen. Bij DAKA hebben we een breed scala aan kinder hockey handschoenen die speciaal zijn ontworpen om jonge spelers de beste start te geven. Bekijk hieronder de maattabel voor de juiste maat hockey hanschoen voor jouw kind.

 

kinder hockey handschoen

Ga voor de juiste maat hockey handschoen

Je kunt kiezen voor verschillende maten hockey handschoenen. Om de juiste maat te vinden meet je de breedte van de handpalm net onder de knokkels, zonder de duim mee te nemen.

Hiervoor gelden de volgende maten:

 • XXS - omtrek minder dan 14 cm
 • XS - omtrek tussen 14 cm en 16 cm
 • S - omtrek tussen 16 cm en 18 cm
 • M - omtrek tussen 18 cm en 22 cm
 • L - omtrek tussen 22 cm en 26 cm
 • XL - omtrek groter dan 26 cm

Belangrijk is dat de handschoen goed aansluit zonder te strak te zitten. Je vingers moeten vrij kunnen bewegen en de handschoen mag niet knellen. Te grote handschoenen kunnen verschuiven en onvoldoende bescherming bieden, terwijl te kleine handschoenen de beweeglijkheid beperken en ongemak veroorzaken. Wil je liever de handschoenen passen? Bij DAKA helpen we je graag met het vinden van de juiste maat, zodat je optimaal kunt presteren op het veld.

Waar ga jij voor?

Bij het kiezen van de juiste hockey handschoenen is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke speelstijl, positie en de omstandigheden waarin je speelt. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste keuze te maken:

 • Bescherming vs. flexibiliteit: Bedenk hoeveel bescherming je nodig hebt. Als je vaak in verdedigende posities speelt, kan extra bescherming rond je vingers en knokkels nuttig zijn. Aanvallers kunnen kiezen voor meer flexibiliteit en balgevoel.
 • Weersomstandigheden: Overweeg de omstandigheden waarin je speelt. Voor koude dagen zijn volledige handschoenen ideaal, terwijl vingerloze handschoenen beter geschikt zijn voor warmere dagen.
 • zaal of outdoor: Kies handschoenen die passen bij de omgeving waarin je speelt. zaal handschoenen zijn vaak lichter en meer ademend, terwijl outdoor handschoenen meer robuuste bescherming bieden.
 • Pasvorm en comfort: Zorg ervoor dat de handschoenen goed passen en comfortabel zijn. Te strakke handschoenen kunnen je bewegingen beperken, terwijl te losse handschoenen hun beschermende functie verliezen.

Het kiezen van de juiste hockey handschoenen biedt je de juiste bescherming tijdens jouw hockeytraining of -wedstrijd. Bij DAKA helpen we je graag bij het vinden van de ideale handschoenen die passen bij jouw specifieke behoeften. Bezoek een van onze DAKA winkels of kijk online voor ons uitgebreide assortiment hockey handschoenen. Zo hebben we verschillende merken, waaronder de hockey handschoen van adidas, Brabo, The Indian Maharadja, Grays en Gryphon. Zo is er altijd wel een handschoen dat bij jou past.