Hoe kies je het beste hockey bitje? 

Tijdens een hockeywedstrijd is het verplicht, en tijdens de training wordt het aangeraden te dragen: gebitsbescherming. Een hockey bitje zorgt ervoor dat het gebit goed beschermd is als er per ongeluk met vaart een hoge bal of hockeystick tegen je gezicht aan komt. Maar hoe kies je het juiste bitje en wat is het verschil tussen alle soorten bitjes? Onze hockeyexpert legt het uit.

Mijn advies als hockeyexpert: zo kies je het beste hockey bitje

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van een hockey bitje kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar! 

 

 

Ga voor het juiste type bitje

Het verschil in de bitjes zit in de prijs, pasvorm, het draagcomfort en de mate van bescherming. Bij het aanschaffen van een bitje, zijn er verschillende soorten bitjes waar je uit kan kiezen. Binnen verschillende prijscategorieën, namelijk goede bitjes (€ 5 - € 10), betere bitjes (€10-25) en bitjes voor maximale bescherming (>€ 25). Uiteraard beschermen alle bitjes het gebit goed. Het grootste verschil zit hem in de mate van bescherming, het materiaal en draagcomfort. De duurdere bitjes vanaf € 25 hebben een meerlaagse bescherming voor een betere impactverdeling en bevatten meestal vormende gel voor meer comfort. Deze bitjes zijn niet alleen geschikt voor hockey, maar ook voor vechtsporten en rugby.

Ga voor de juiste maat 

Naast de prijs, het draagcomfort en de mate van bescherming, is het ook belangrijk om te kijken naar de maat van de bitjes. Er zijn twee verschillende maten hockeybitjes beschikbaar. Voor kinderen tot ongeveer 12 jaar, of tot ze al hun tanden hebben gewisseld, zijn er junior bitjes. Daarnaast zijn er senior bitjes ontworpen voor een bredere mond na het wisselen van de kiezen. Heb je een beugel? Geen probleem! Hiervoor zijn er speciale beugelbitjes beschikbaar.

Zo zorg je dat het bitje goed past!

Voor optimale bescherming is het belangrijk dat het bitje goed aansluit aan jouw gebit. We leggen je stap voor stap uit hoe je het bitje op maat maakt.

  1. Plaats het bitje in kokend water, gedurende 70 tot 90 seconden. Hierdoor wordt het materiaal zachter en kan je het vormen naar jouw mond.
  2. Haal het bitje uit het water en laat het iets afkoelen tot je hem in je mond kan plaatsen. Let op: het bitje moet niet helemaal afgekoeld zijn, dan kan je het materiaal niet meer vormen.
  3. Plaats het bitje in de mond en bijt er gedurende 45 seconde in.
  4. Haal het bitje uit je mond en laat het gedurende 2 minuten afkoelen in koud water.

Voor welk bitje ga jij? 

Bij DAKA hebben we een breed assortiment gebitsbescherming voor hockeyers. Kies het gewenste materiaal, de juiste mate van bescherming en de perfecte maat voor optimale bescherming van jouw gebit. Meer weten over hockeybitjes? Breng een bezoek aan één van onze winkels. Onze hockeyexperts helpen je graag verder.